Porsiyon: 3
Kalori: 700 (porsiyon: 233)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 küçük karnabahar (500 gr kadar)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane büyük soğan
- 1 tane büyük havuç
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 dal dereotu
- 1/2 su bardağı su
Tarif
Karnabaharları çiçek, çiçek ayır. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Havucu kazı, küçük, küçük doğra. Sarmısakları soy, yıka, doğra. Pirinci yıka, hafif sulu kalsın.Tencereye yağı koy, kızdır. İçine soğanı ve sarmısağı at. Rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. Havucu kat, 1 dakika kadar kavur. Karnabaharları içine at, karıştır. Suyu, tuzu ve şekeri ekle. İyice karıştır. 5 dakika pişsin. Pirinci üstüne serp. Karıştır. Ocağı iyice kıs. 15 dakika pişsin. Ocağı kapat. Ilıyınca yıkanmış, dereotunu üstüne doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder