İmam bayıldı (Çiğden)

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1200 (porsiyon: 150)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 tane büyük domates
  • 2 tane büyük soğan
  • 5 diş sarmısak
  • 1 limon suyu veya 1/2 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4-5 dal maydanoz

Tarif

Soğanı soy, yıka, piyazlık doğra.Domateslerin kabuğunu soy, minik, minik doğra. Sarmısakları soy, yıka, doğra. Maydanozu doğra. Hepsini bir tasa koy. İçine,yağ, şeker, tuz ve maydonozu ekle, elle iyice mıncıkla.
Patlıcanları alaca soy. Ortadan ikiye böl. Bir başı 2 cm kadar tüm kalsın. Altını,1 cm2 büyüklügünde püskül şeklinde kes. Sonuçta fırça şeklinde olacak. Aralarını koparmadan aç, içine bolca iç doldur. Hepsini tencereye yatık şekikde diz. Artan içi üzerlerine yay. 1-2 dakika yüksek, sonra çok kısık ateşte, patlıcanlar  yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder