Porsiyon: 2
Kalori: 225 (porsiyon: 112)
Kap: 20 cm çapında tencere ve salata servis tabağı
Malzemeler
- 250 gr brokoli
- 2/3 su bardağı su
- 200 gr yoğurt
- 3 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Brokoliyi yıka, çiçeklerine ayır. Tencereye suyu ve haşlama kabını koy. Brokoliyi içine yay. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, hafif yumuşayana kadar, 10 dakika haşla. Tabağa al, soğuyana kadar beklesin.Sarmısakları soy, yıka, rendele. Yoğurda ekle. Tuz koy, karıştır. Brokolinin üstüne yay.
Yoğurtsuzu: Limon suyu, rendelenmiş sarmısak ve zeytinyağını karıştır. Üzerine dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder