Süre: 70 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1075 (porsiyon: 134)
Kap: 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 4 tane sakız kabağı
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 Su bardağı pirinç
- 1 tane küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon suyu
- 1 su bardağı sıcak su
Tarif
Pirinci yıka, süz, 15-20 dakika suda beklet. Soğanı minik, minik doğra. Pirincin suyunu süz. Bir tasa koy. İçine soğan, karabiber, nane, yağ, tuz, şekeri koy karıştır. Kabakları yıka, kazı, tekrar yıka, ortadan ikiye böl. Kabak oyacağı ile içlerini boşalt. Yorgan iğnesi veya çatalla, 3-4 yerinden del. Hazırlanan içle, içlerini gevşekçe doldur. Tencereye dik, dik diz. Suyunu ekle. Ocağa koy. Su kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişir. Ocağı kapat, 5-10 dakika soğusun. Limon suyu ve yumurta sarısını çatalla çırp, kabakların üstüne dök. 2-3 dakika kadar ısıt.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder