Zeytinyağlı Kereviz

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 800 (porsiyon: 200)
Kap: 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 2 tane büyük boy kereviz
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane orta boy patates (olmasa da olur)
  • 1 tane limon suyu veya 1 tane büyük boy portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıcak su (portakal suyu ile yapılana su koyma)
  • Bekletmek için 1,5 litre su ve 1/2 limon suyu

Tarif

Kerevizleri, patates gibi soy, yıka, ortadan dörde böl, içinde yumuşak kısım varsa kes, at. Yassı veya kuşbaşı şeklinde doğra. Bir tasa 1,5 litre su ve 1/2 limon suyu koy. Kerevizleri içine at, beklesin.
Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Havucu kazı. Patatesi soy. Havucu küçük, küçük, patatesi ise kuşbaşı doğra.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı kat, rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. Havuç ve patatesi at, 2-3 kez çevir. Kerevizleri süz içine koy. Tuz, limon suyu ve şekeri koy, karıştır. 1/2 su bardağı suyu veya portakal suyunu koy, karıştır. Kaynadıktan sonra çok kısık ateşte, patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika kadar pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder