Yumurtalı Ispanak

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 825 (porsiyon: 412)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Haşlamak için 3 lire su

Tarif

Ispanağın başlarını kes, ayıkla. Yaprakları tane, tane yıka. Evyeye su doldur, hepsini içine at, yıka. Kumu kalmayana kadar bu şekilde tekrarla. Tencereye suyu koy, fokur, fokur kaynat. Ispanakları iri doğra içine at. Rengi dönene kadar, yaklaşık 4-5 dakika haşla. Suyunu süzgeçle süz. Soğuk sudan geçir. Avuç içinde suyunu iyice sık.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at, rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. Ispanağı kat, 1 dakika kavur. Tuz ve karabiber ekle. Yumurtaları bir kaseye koy, kokla. Tencereye ekle, karıştır. Ocağı kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder