Domates Sosu ( ketçap )

Süre: 50 dakika
Porsiyon: ***
Kalori: 300 (porsiyon: ***)
Kap: 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 4 tane büyük olgun domates
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 karanfil
  • 1 tutam tarçın ( istenirse )
  • 1/2 su bardağı su

Tarif

Domatesleri soy, blenderde püre yap. Soğanı soy, yıka çok minik, minik doğra. Sarmısağı  soy, yıka, rendele.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. 2-3 dakika rengi dönene kadar kavur. Domatesi ve sarmısağı kat, 4-5 dakika çevir. Salçayı koy, iyice karıştır. Suyu ekle, şeker ve sirkeyi koy. Karanfil ve tarçını ekle. Tencerenin kapağını kapat, ketçap kıvamı alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir. İnce süzgeçten geçir, kavanozla buzdolabına koy veya hemen kullan. Acı biber, reyhan, defne yaprağı, kimyon gibi baharatlar da eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder