Porsiyon: ***
Kalori: 300 (porsiyon: ***)
Kap: 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 4 tane büyük olgun domates
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2-3 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 karanfil
- 1 tutam tarçın ( istenirse )
- 1/2 su bardağı su
Tarif
Domatesleri soy, blenderde püre yap. Soğanı soy, yıka çok minik, minik doğra. Sarmısağı soy, yıka, rendele.Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. 2-3 dakika rengi dönene kadar kavur. Domatesi ve sarmısağı kat, 4-5 dakika çevir. Salçayı koy, iyice karıştır. Suyu ekle, şeker ve sirkeyi koy. Karanfil ve tarçını ekle. Tencerenin kapağını kapat, ketçap kıvamı alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir. İnce süzgeçten geçir, kavanozla buzdolabına koy veya hemen kullan. Acı biber, reyhan, defne yaprağı, kimyon gibi baharatlar da eklenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder