Zeytinyağlı iç bakla

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 950 (porsiyon: 237)
Kap: 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr taze iç bakla
  • 4 yemek kaşığı sızma  zeytinyağı
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 tane büyük domates
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 limon suyu
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay bardağı sıcak su

Tarif

İç baklayı yıka, süz. (Fasulye gibi kabuklu ise kabuklarını çıkar.) Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. domatesi soy, küçük, küçük doğra.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi dönene kadar, 2-3 dakika kavur. İç baklayı koy, rengi dönene kadar 3-4 dakika kavur. Domatesi ve sarmısağı kat, 2-3 kez çevir. Suyunu ekle. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs.Tuz, şeker ve limon suyunu koy. Yumuşayana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.
15-20 dakika, tencerenin kapağı kapalı olarak soğusun. Üzerine dereotu doğra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder