Zeytinyağlı bamya

Süre: 75 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 825 (porsiyon: 275)
Kap: 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 500 gr bamya
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 3 orta boy domates
  • 1 tatlı  kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 diş sarmısak
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı sıcak su

Tarif

Bamyaların külahını tamamen kesmeden külah gibi soy. Soğanı soy, yıka. Minik, minik doğra. Domateslerin kabuğunu soy, mini, minik doğra.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at, rengi dönene kadar 2-3 dakika kavur. Domatesleri ekle, eriyene kadar, 5-6 dakika pişir. Suyu ekle. Kaynayınca, bamyaları koy. Limon suyu, şeker ve tuzu at. Kaynayınca ocağı iyice kıs. Bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişir. Ocağı kapatmadan 1-2 dakika önce minik doğranmış sarmısakları ekle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder