Porsiyon: 6
Kalori: 1500 (porsiyon: 250)
Kap: Düdüklü tencere ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru barbunya, veya kuru fasülyeden biri
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane orta boy patates (olmasa da olur)
- 1 tane büyük havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane büyük soğan
- 2 diş sarmısak (olmasa da olur)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nane
- Haşlamak için 2 su bardağı su,
- Pişirmek için 2/3 su bardağı sıcak su
Tarif
Fasülyeleri yıka, süz. Bir tasa 1,5 litre su koy, fasülyeleri içine at. 5-6 saat. beklesin. Soğanı soy, yıka, minik, minik doğra. Havucu kazı, yıka. patatesi soy, yıka. İkisini de 1,5 cm2 lik küpler şeklinde doğra. Fasülyeleri süz.Düdüklü tencereye 2 bardak su ve fasülyeleri koy. Kapağını kapat. Yüksek ateşte, düdüğünden ses çıkana kadar kaynasın. Düdüğü kapat. Ocağı iyice kıs. 15 dakika kadar pişir. Düdüklü tencereyi soğuk suya tut. Basıncı düşene kadar devam et. Düdüğü aç. Kapağı aç. (eğer fasülyeler yumuşamamışsa 5 veya 10 dakika daha pişir. Çünkü her fasülye farklı zamanda pişer). Fasülyeleri süz. Suyu dök.
Diğer tencereye yağı koy, kızdır, soğanı ekle, rengi dönene kadar 2-3 dakika kavur. Havuç ve patatesleri kat, 1 dakika kadar çevir. Salçayı ekle, 1-2 kez çevir. Fasülyeleri içine koy. 2/3 su bardağı suyu koy. Tuz, nane, sarmısaklar ve şekeri kat, karıştır. 10 dakika kadar çok kısık ateşte pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder