Porsiyon: 4
Kalori: 900 (porsiyon: 225)
Kap: Salata servis tabağı ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı kuskus
- 200 gr kadar haşlanmış mısır
- 6-7 tane kornişon turşu
- 3-4tane yeşil soğan
- 5-6 dal dereotu
- 1 limon suyu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre su
Tarif
Suyu tencereye koy, fokur, fokur kayanyıca, kuskusu içine at. yüksek ateşte hafif yumuşayana kadar, yaklaşık, 8 dakika kadar haşla, süz. Soğuyuncaya kadar soğuk sudan geçir.Kornişon turşuları minik, minik doğra. Derotunu kıy. Taze soğanı da kıy. Haşlanmış mısırla birlikte hepsini bir tasa koy. Limon, yağ, nar ekşisi, karbiber ve tuzu ekle. İyice karıştır. Servis tabağına al.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder