Süre: 45 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1500 (porsiyon: 500)
Kap: 26 cm çapında yapışmaz tencere
Malzemeler
- 3 tane iri patates
- 7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2/3 çay bardağı su
Tarif
Patatesleri soy, yıka, ortadan yatay şekilde kes. Kesme tahtasına, kesik kısmı alta gelecek şekilde koy. Uzun kenarına paralel olacak şekilde, 2 mm kalınlığında, bütünlüğünü bozmadan kes. Tecerenin dibine 4 yemek kaşığı yağı koy, yay. Patatesi olduğu gibi spatula ile al, tencereye bütünlüğünü bozmadan koy. Diğer patatesleri de böyle yap, yanyana diz. Tuz ek. Kalan yağı üzerlerine gezdir. Suyu kenarından koy. Tencerenin kapağını kapat. İyice kızana kadar yüksek, daha sonra kısık ateşte, patateslerin altı tam kızarana kadar pişir. (patatesler yumuşayınca hala suyu kalmışsa, tecerenin kapağını açarak, kızarmasını sağlayabilirsin). Tencerenin kapağını aç, sulanmasın! Bekletmeden yenir! Üzerine yoğurt konularak da yenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder