Un Helvası

Süre: 70 dakika
Porsiyon: 15
Kalori:  4300 (porsiyon: 286)
Kap: 24 cm çapında tencere ve 30 cm çapında servis tepsisi

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 250 gr tereyeğı ( 1/2 si zeytinyağı olabilir)
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı çam fıstığı

Tarif

Suyu 1 taşım kaynat dursun. Tencereye yağı koy erit. Unu ekle. Hafif ateşte, sürekli tencerenin dibini kazırcasına, tahta kaşıkla karıştır. Un sütlü kahverengi olunca çam fıstıklarını kat. Fıstıklar kahverengi olunca suyu koy. (dikkat et çok sıçrar!) 1 kez karıştır. Ocağı çok kıs. Tencerenin kapağını kapat. Suyunu çekene kadar bekle. Şekeri dök. Ocağı kapat. İyice karıştır. Çok soğumadan, kaşık yardımıyla al, elle bastırarak yumurta şekli ver, tabağa diz. Ya da; ıslatılmış, süzülmüş tepsiye dök. Kaşıkla üzerine bastırarak düzelt. Bıçakla dilimlere kes. Soğuyunca üstünü kapat. Buzdolabında durabilir. Sıcak yemek istersen, fırında ısıtabilirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder