Süre: 140 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 7200 (porsiyon: 720)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 15 cm çapında sahan ve 10 tane tatlı tabağı
Malzemeler
- 500 gr kadayıf
- 200 gr tereyağı
- 300 gr dilpeyniri
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı toz antep fıstığı
Tarif
Şeker ve suyu tencereye koy, yüksek ateşte kaynat, ocağı orta ateşe al, 15 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy, ocağı kapat. Peyniri rendele. Kadayıfı bir tepsiye koy. Yağı erit, içine dök. Elle karıştırarak her tarafına yay. Sahana, tabanını kaplayacak şekilde 0,5 cm kalınlıkta kadayıf yay. Üzerine dil peynirinden bir miktar koy. Üzerine tekrar kadayıf ser. Ocak üstünde orta ateşte arkalı önlü kızart. Sıcak şerbeten 1 kepçe al, üzerine dök. Tabağa aktar. Kalan kadayıfları da teker teker aynı işlemi yap. Üzerlerine fıstık serp.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder