Çaylı Kek

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 26
Kalori: 7100 (porsiyon: 273)
Kap: Kek kalıbı

Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı soğuk koyu çay demi
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • Kalıp için: 2 yemek kaşığı yağ

Tarif

Fındıkları robotta iri kıyım çek.
Yumurtaları birer birer bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını koklayarak anla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar, 1 dakika çırp. Çayı, yağı ve vanilyayı koy. 15 saniye çırp. Kakaoyu koy, kaşıkla yedir. Unu azar azar kaşıkla karıştırarak yedir. Fındığı koy. Çırparçasına karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök. Kalıbı salla.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan üzeri kızarana kadar yaklaşık, 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa, olmuştur. Fırından çıkar. 5-10 dakika soğusun. Kalıba kağıt havlu ser. Ters çevirerek, keki çıkar. Kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder