Porsiyon: 8
Kalori: 4200 (porsiyon: 525)
Kap: 30 cm çapında teflon tepsi ve 20 cm çapında seramik tencere ve servis tabağı
Malzemeler
- 2 tane yufka
- 1,5 su bardağı pirinç
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 400 gr kadar haşlanmış kuşbaşı et
- 1 tane küçük soğan
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 yemek kaşığı kabuksuz badem
- 3 yemek kaşığı kuşüzümü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 .çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yufka için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Pirinçleri yıka, süz. Kuşüzümlerini yıka, suda beklet. Tencereye 6 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Çam fıstıkları ve bademleri içine koy. Hafif kahverengi olana kadar kavur. Pirinci koy, şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavur. Suyunu ekle. Tuz, karabiber ve tarçını koy. Kapağı kapat. Kaynayana kadar yüksek daha sonra en kısık ateşte 12 dakika pişir. Kapağı aç, şüzülmüş kuşüzümlerini koy, 1 tur karıştır.
Tepsiyi yağla. 1 yufkayı tepsiden 15 cm taşacak şekilde kopararak küçült. Üzerine fırça ile yağ sür. Diğer yufkayı , tepsi tabanından 3 cm büyük olacak şekilde kopararak küçült. Tabana, kenarları tepsinin kenarlarını kaplayacak şekilde ser, üstünü yağla. Pilavı İçine dök, düzelt. Sarkan yufka kenarlarını üzerine katla. Üstünü yağla. Elle çok az su serp.
Fırını 180*C ye ayarla. Tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişir. Fırından çıkar. Servis tabağını üstüne koy. Ters çevirerek böreği üzerine al.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder