İzmir Köfte

Süre: 110 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 2325 (porsiyon: 332)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 30 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates (800 gr)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Köfte için
  • 500 gr dana kıyma (kontrafile)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1 tane orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı su
  • Üzeri için
  • 2 tane orta boy domates
  • 3-4 tane sivribiber

Tarif

Patatesleri soy, yıka. Kalınca, yassı veya uzun doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Patatesleri içine at, 3-4 kez çevir. Salçayı ekle 1-2 kez çevir, dağılsın. Suyu ekle. Tuzu kat. Kaynadıktan sonra ocağı kıs, kapağı kapat. Patatesler hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişir. Bu arada, köfte malzemelerinden, kıyma, ekmekiçi, 3 kaşık yağ, tuz ve karabiberi bir tasa koy. Elle mıcıklayarak yaklaşık 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir, top gibi yap, eline al, tasa 5-6 kez vur. Yumurtadan küçük parçalar kopar avuç içinde yassı köfte şekli ver. Patatesleri delikli kepçe ile al tepsiye yay. Üzerlerine köfteleri diz. Tenceredeki suyu üstüne gezdir. Domatesleri yassı doğra, biberlerin sapını kes. Üstünü süsle. Fırını 200*C ye ayarla 6-7 dakika kızsın, tepsiyi içine sür. Üzerleri iyice kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder