Vişneli Cheesecake

Süre: 75 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4880 (porsiyon: 406)
Kap: Kelepçeli kalıp ve 2 tane 18 cm çapında tencere ve 30 cm çapında tabak

Malzemeler

  • Keki için
  • 2 paket yulaflı bisküi
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 150 gr tereyağı
  • Muhallebisi için
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 200 gr labne peyniri
  • Sosu için
  • 250 gr vişne veya ahududu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Üzeri için: 250 gr vişne

Tarif

Keki
Tereyağını bir sahana koy, kısık ateşte erit. Bisküileri robotta çek, un olsun. Büyük bir tasa koy. Süt ve tereyağını ekle. Elle mıcıklayarak hamur yap. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt ser. Kelepçeyi tak, kapat. Hamuru içine koy. Elle iyice bastırarak, yay.

Muhallebisi
Labne peyniri hariç, diğer malzemeleri tencereye koy. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Arada karıştırarak soğumasını sağla. Labne peynirini içine koy. Mikserle 15 saniye çırp. Kekin üzerine yay.

Sosu
Vişnenin 250 gr ını robotta çek, püre yap. Bir bardağa koy. Üzerini içme suyu ile tamamla. Tencereye nişasta, şeker ve vişne püresini koy. İyice karıştır. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden göz göz olana kadar pişir. Bırak soğusun. Kalan vişneleri muhallebinin üzerine yerleştir. Sosu üzerine dök. 2-3 saat buzdolabında beklesin. Buzdolabından çıkar. Kelepçeyi aç. Yağlı kağıtla beraber tabağa al.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder