Porsiyon: 12
Kalori: 4475 (porsiyon: 372)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 24 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 paket fırın makarna (ortası delikli)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 400 gr beyaz peynir
- 250 gr kaşar peynir
- Haşlamak için : 2 litre su
- '' '' : 1 yemek kaşığı tuz
Tarif
Tencereye su ve tuzu koy fokur fokur kaynasın. Makarnaları bütün halde içine at. Yavaş yavaş suya iner.Yükseğe yakın orta ateşte, arada karıştırarak yumuşayana kadar 12 dakika haşla. Süz, soğuk sudan geçir.Makarnalar olurken, Yumurtaları çatalla çırp. Sütü ve yağı ekle, çırp. Beyaz peyniri bıçakla ufala. Kaşar peyniri rendele.
Makarnaların yarısını tepsiye koy. Üzerine beyaz peyniri yay. Makarnanın kalanını üzerine yay.Kaşar peyniri koy, dağıt. Sütlü karışımı kaşık kaşık üzerine gezdir.
Fırını 180*C ye ayarla. Tepsiyi içine sür. Üzeri iyice kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder