Porsiyon: 12
Kalori: 4125 (porsiyon: 343)
Kap: 25*35 cm çapında borcam tepsi ve 2 tane 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- Sütlü muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
- Limonlu muhallebisi için
- 2,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 tane yumurta sarısı
- 2/3 su bardağı şeker
- 2 tane limonun suyu
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Tarif
Sütlü muhallebisiUnu ve şekeri tencereye koy. 2-3 dakika kokusu gelene kadar kavur. Bırak soğusun. Sütü azar azar ekleyerek, çırpma teli ile yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını koy, erisin. Aralıklarla 2-3 kez mikserle çırp. Tepsiye dök. Soğusun.
Limonlu muhallebisi
Nişasta ve 2 yumurta sarısını tencereye koy. İçine biraz su ekle. Çırpma teli ile karıştır. Kalan suyu, şekeri, limon suyunu ve limon kabuğunu koy. Çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Soğumuş olan muhallebinin üzerine dök. Soğuyunca üzerini antep fıstığı ile süsle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder