Fındıklı Revani

Süre: 110 dakika
Porsiyon: 20
Kalori: 11950 (porsiyon: 597)
Kap: 25*40 cm boyutlarında borcam tepsi ve 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı
  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındıkiçi
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • Şerbeti
  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

Tarif

Tereyağını bir sahanda yakmadan erit. Fındıkiçini robotta toz olacak şekilde çek.Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle köpürene kadar 1 dakika çırp. Yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu ve toz fındığı koy. 15 saniye çırp. Kaşıkla, unu ve irmiği azar azar yedirerek koy. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök. Tepsiyi salla.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişir. Bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. Bırak soğusun.
Bu arada şeker ve suyu tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Kaynayınca orta ateşe al. 15 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat. 15 dakika kadar soğusun. Soğumuş olan kekin üzerine kepçe kepçe dök. Şerbeti emmesi için 2-3 saat beklet. Karelere keserek servis yap. Üzeri streç filmle kapalı olarak 5-6 gün bekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder