Porsiyon: 26
Kalori: 4925 (porsiyon: 189)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı muz aromalı süt
- 1 tane büyük muz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Muzu tavla zarı gibi doğra.Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. Yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu ekle, 15 saniye çırp. Un ve pudra şekerini azar azar katarak, kaşıkla yedir. Karıştır. Sonra çırparcasına karıştır. Muzu ekle, karıştır. Kalıbı yağla. Hamuru içine dök.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 60-70 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 10-15 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek keki çıkar, kek fanusuna koy. Tamamen soğuyunca kapağını kapat. Dışarda 4-5 gün bekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder