Porsiyon: 7
Kalori: 4960 (porsiyon: 700)
Kap: 26 cm çapında seramik tava ve 2 tane 18 cm çapında tencere ve 7 tane servis tabağı
Malzemeler
- Hamuru için
- 3 tane yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı fındık yağı
- 1/2 su bardağı şeker
- Tava için: 3 yemek kaşığı fındık yağı
- Muhallebisi için
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 tane muz
- Sosu için
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Tarif
HamuruYumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Diğer malzemeleri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. (Boza kıvamında olmalı. Gerekirse bir kaç kaşık süt kat).
Tavayı iyice kızdır. İçine 1 tatlı kaşığı fındık yağı koy, yay. Hamurdan 1 kepçe al, üzerine koy. Tavayı sallayarak yay. Altı kızarınca tavayı hoplatarak diğer yüzünü çevir. Onu da kızart. Kağıt havlu serilmiş tepsiye al. Diğerlerini de aynı şekilde kızart.
Muhallebisi
Süt hariç, diğer muhallebi malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar katarak yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Mikserle 1 dakika çırp.
Sosu
Çikolata hariç sos malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile çırp. Çikolatayı ekle. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden göz göz olana kadar pişir.
Hazırlanışı
Muzları yassı doğra. Bir krep hamurunu al, tabağa koy. Üzerine 1-2 kaşık muhallebi koy, yay. Bir miktar muz koy. Krebi rulo yap. Üzerine çikolata sosu dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder