Tramisu

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 5550 (porsiyon: 458)
Kap: 26 cm çapında seramik tepsi ve 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • Keki için
  • 5 tane yumurta
  • 5 çay bardağı şeker
  • 5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Kreması için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr labne peyniri
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı kakao
  • Islama için
  • 1 su bardağı kaynamış soğumuş su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı neskafe

Tarif

Keki
Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. Yağ ve kabartma tozunu koy, 15 saniye çırp. Unu ve kakaoyu azar azar ekleyerek kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık, 45-50 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar, Soğusun.

Kreması
Süt hariç diğer malzemeleri tencereye koy, çırpma teli ile karıştır. Sonra sütü azar azar katarak yedir. Çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Arada karıştırarak soğumaya bırak. Tamamen soğuyunca labne peynirini içine koy. Mikserle 1 dakika çırp..

Islama suyu
Su, şeker ve neskafeyi karıştır.

Hazırlanışı
Keki yatay şekilde ortadan ikiye kes. Alt parçanın üzerine fırça ile bolca neskafe sür. Kremanın yarıdan fazlasını üzerine yay. Diğer kek parçasını üzerine koy. Onun da üstünü neskafe ile ıslat. Kalan kremayı üzerine yay. Kakaoyu ince tel süzgece koy, sallayarak üzerine serp. Buzdolabına koy, 4-5 saat beklesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder