Süre: 50 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 650 (porsiyon: 216)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 500 gr bakla
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 6-7 tane yeşil soğan
- 3-4 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 limonun suyu
- 4-5 dal dereotu
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Tarif
Büyük bir tasa su doldur. İçine unu koy, karıştır. Baklaları yıka. Uçlarını keserek, ayıkla. Bütün halde, unlu suya koy. Soğanları ince kıyım doğra. Sarmısakları soy, yıka, doğra. Baklaları sudan çıkar. Tencereye ortası boş daire şeklinde diz. Soğanları üzerine yay. Sarmısakları orta boşluğa koy. Tuz ve şekeri serp. Yağı üzerine gezdir. Suyu kenarından dök. Kapağını kapat. Ocağa koy. Yüksek ateşte kaynayana kadar bekle. Kaynayınca ocağı kıs. Baklalar yumuşayana kadar, yaklaşık 30 dakika pişir. Ocağı kapat. Soğuyunca üzerine dereotu doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder