Porsiyon: 16
Kalori: 8655 (porsiyon: 540)
Kap: 40 cm çapında tepsi ve 26 cm çapında tava
Malzemeler
- Hamuru için
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- İçi için
- 500 gr kıyma
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 3 tane orta boy soğan
- 1 büyük patates
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
İçiKuşüzümlerini yıka. Soğanı küçük küçük doğra. Patatesi rendele. Tavaya yağı koy, kızdır. Çam fıstıklarını koy. Hafif kahverengi olana kadar kavur. Soğanı ekle. Karamelleşene kadar kavur. Kıymayı ekle. 2-3 dakika, suyunu çekene kadar kavur. Kuşüzümlerini kat. Tuz ve karabiber koy, karıştır.
Hamuru
Tereyağını bir sahana koy, kısık ateşte erit, soğut. Bütün hamur malzemeleri ile birlikte büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al. 3-4 dakika yoğur. (Kulak memesi kıvamında olacak. Gerekirse un veya ayçiçek yağı ekle). Bütünleştir. İkiye böl. Tepsiyi yağla. Hamurun yarısını tepsinin tabanına ve yanlarına elle bastırarak kapla. Kıymalı harcı içine dök, yay. Üstüne patatesleri yay. Kalan hamuru üzerine döşe. Yanlarını kapat. Üzerlerine yumurta sarısı sür.
Fırını 180* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 50-60 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder