Porsiyon: 7
Kalori: 5000 (porsiyon: 714)
Kap: 26 cm çapında seramik tava, 2 tane 18 cm çapında tencere, orta boy sahan ve 7 tane servis tabağı
Malzemeler
- Hamuru için
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 2 su bardağı un
- Tava için: 3 yemek kaşığı fındık yağı
- Muhallebisi için
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 tane muz
- Sosu için
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 50 gr fındık
Tarif
HamuruYumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Diğer hamur malzemelerni de ekle. Mikserle 1 dakika çırp. (Boza kıvamında olmalı. Gerekirse biraz süt ekle).
Tavayı kızdır. 1 tatlı kaşığı yağ koy. Spatula ile dağıt. 1 kepçe hamur al. Üzerine dök. Tavayı sallayarak yay. Altı kızarınca, tavayı hoplatarak diğer yüzünü çevir, kızart. Kağıt havlu serilmiş tepsiye al.
Muhallebisi
Süt hariç muhallebi malzemelerini tencereye koy. Çırpma teli ile karıştır. Sütü azar azar katarak yedir. Sonra çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Mikserle 1 dakika çırp.
Sosu
Şekeri sahana koy. Karamel rengi alana kadar kavur. Kremayı üzerine dök. Ocağı kapat. Karıştırarak çöz.
Hazırlanışı
Muzları yassı doğra. Fındığı irikıyım çek. Bir tane krebi al, tabağa koy. Üzerine 1-2 kaşık muhallebi koy, yay. Muz serpiştir. Krebi rulo yap. Üzerine 2 kaşık sos gezdir. Fındık serp.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder