Süre: 140 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 2850 (porsiyon: 285)
Kap: Salata tabağı
Malzemeler
- 1,5 su bardağı nohut
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/2 limonun suyu
- 4-5 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tarif
Nohutları akşamdan, büyük bir tasa koy, içine su doldur. Sabaha kadar beklesin. Sabahleyin, nohutu süz, düdüklü tencereye koy, üzerini 3-4 parmak geçene kadar su doldur. Kapağını kapat. Ocağa koy. Yüksek ateşte, düdüğünden buhar çıkana kadar kaynat. Düdüğü kapat. Ocağı kıs, 45 dakika haşla. Tencereyi suyun altına tut. Basıncını düşür. Kapağı aç. Nohutları süz. Soğuk sudan geçirere soğut. Nohutların kabuklarını soy, at. Robotun kabına parçalayıcı aparatını koy. İçine nohutları ve diğer malzemeleri koy, püre yap. Salata tabağına aktar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder