Porsiyon: 12
Kalori: 5000 (porsiyon: 416)
Kap: 25*30 borcam tepsi ve 20 cm çapında tencere ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 tane paskalya çöreği
- Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1-2 parça damla sakızı
- 50 gr tereyağı
- Sosu için
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı damla çikolata
Tarif
MuhallebisiDamla sakızını havanda döv. Un ve şekeri tencereye koy. 2-3 dakika kokusu gelene kadar kavur. Bırak soğusun. Vanilya ve sakızı ekle. Sütü azar azar katarak yedir. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden, muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını içine koy, erit. Mikserle aralıklarla 2-3 kez çırp. Paskalyayı dilimle. Dilimleri kuşbaşı kes. Tepsinin içine döşe. Muhallebiyi üzerine dök. Soğusun, kabuk bağlasın.
Sosu
Su, şeker, kakao ve nişastayı tencereye koy, karıştır. Çikolatayı ekle.Ocağa koy. Sürekli dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak, 1-2 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden göz göz olana kadar pişir. Muhallebinin üzerine yay. Buzdolabına koy. 2-3 saat beklesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder