Mahluta

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 1700 (porsiyon: 170)
Kap: 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı su

Tarif

Mercimek ve pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Tencereye yağı koy kızdır. Soğanları kat, 2-3 dakika sararana kadar kavur. Salçayı koy, çevir. Suyunu ekle. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs. Mercimek ve pirinçler yumuşayıp, dağılana kadar pişir. (Arada kontrol et ! Suyu azalıp çok koyulaşmışsa su ekle ). Baharatları ve tuzu koy. Blenderden geçir. 1-2 dakika daha kaynat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder