Süre: 45 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 1700 (porsiyon: 170)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 1/2 su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tane büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı su
Tarif
Mercimek ve pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Tencereye yağı koy kızdır. Soğanları kat, 2-3 dakika sararana kadar kavur. Salçayı koy, çevir. Suyunu ekle. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs. Mercimek ve pirinçler yumuşayıp, dağılana kadar pişir. (Arada kontrol et ! Suyu azalıp çok koyulaşmışsa su ekle ). Baharatları ve tuzu koy. Blenderden geçir. 1-2 dakika daha kaynat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder