Bamya kızartması

Süre: 35 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1800 (porsiyon: 300)
Kap: 26 cm çapında tava, servis tabağı ve küçük sahan

Malzemeler

  • 500 gr bamya
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1,5 kase yoğurt
  • 2 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için: 40 gr kadar tereyağ
  •     ''     ''  : 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tarif

Bamyaları yıka. İyice süz. (Külahları  üzerinde kalacak). Tavayı kızdır. Yağı içine koy. İyice kızdır. (Bamyaları içine atınca foşurdamalı). Bamyaları içine at, kızart. Tabağa al. Sarmısakları rendele. Yoğurdun içine koy, tuzu at, karıştır. Bamyalar soğuyunca üzerine dök. Sahana tereyağını koy, kısık ateşte, çok hafif kahverengi olana kadar kızdır. Ocağı kapat. Kırmızı biberi ekle, karıştır. Yoğurdun üzerine gezdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder